De Lekkerste Bedden
Een gids voor het kiezen van een bed dat bij je stijl past

Een gids voor het kiezen van een bed dat bij je stijl past

Geplaatst door 04-05-2023 12:55 door Ferry Muts

Wie gezegd heeft dat je geen stijl kunt hebben in de slaapkamer, heeft de enorme keuze aan bedden op de markt van vandaag niet gezien! Van eigentijds tot vrijstaand, van baldakijn tot paneel en van platform tot traditioneel, het vinden van een bed dat bij je stijl past is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bij het kiezen van een bed voor een slaapkamer die trouw is aan je eigen persoonlijke stijl, zijn er verschillende belangrijke punten waar je rekening mee moet houden.

Denk ten eerste na over het soort statement dat je wilt maken. Wil je dat je bed een pronkstuk wordt in je slaapkamer, compleet met moderne lijnen en opvallend design? Of heb je liever iets traditionelers, een elegant comfortabel meubelstuk dat past bij de rest van de inrichting? Beslis wat voor statement je met je bed wilt maken voordat je gaat winkelen.

Houd vervolgens rekening met je eigen lichaamsgrootte en vorm. Het is belangrijk dat je bed bij je past. Als je slank bent, werkt een bed met een slank profiel het beste. Wie een groter postuur heeft, zoekt een bed met hogere hoofdeinden, voetborden en zijhekken. Welke maat en vorm je ook hebt, zorg ervoor dat je je eigen proporties in gedachten houdt als je gaat winkelen voor een nieuw bed.

Denk er ten slotte over na hoe de rest van je slaapkamermeubilair past bij het bed dat je kiest. Je bedframe moet in harmonie zijn met je dressoirs, nachtkastjes en andere stukken. Houd de grootte en vorm van je bedframe in schaal met andere stukken om een harmonieuze uitstraling in je slaapkamer te creëren.

Dus of je nu op zoek bent naar een modern, traditioneel of klassiek bed, vergeet niet om bij het winkelen rekening te houden met ontwerp, grootte en schaal. Als je de tijd neemt om een bed te kiezen dat past bij je persoonlijke stijl, lichaamsgrootte en vorm, en de rest van het decor, zorg je voor een slaapkamer waar je nog jaren van zult houden.