De Lekkerste Bedden
De juiste hoogte van het bedframe kiezen: Wat te overwegen

De juiste hoogte van het bedframe kiezen: Wat te overwegen

Geplaatst door 23-11-2021 12:55 door Rianne Wesselink

Als het gaat om woninginrichting is het bedframe waarschijnlijk het middelpunt van elke slaapkamer. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de hoogte van het frame voordat je er een koopt. Die beïnvloedt immers zowel het uiterlijk als het gevoel van de kamer. Hier lees je waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste bedombouwhoogte:

Ontwerp: Het is essentieel om bij het kiezen van een bedframe rekening te houden met het ontwerp van de kamer. Is het plafond laag, dan is een hoog bed geen goed idee. Aan de andere kant kun je in een grote kamer met een hoog plafond kiezen voor een bedombouw met een hoger hoofdeinde.

Ondersteuning: Je moet ook rekening houden met de steun die je nodig hebt van het bed. Als je last hebt van rugpijn, dan kan een iets lager bedframe op den duur beter voor je zijn. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je de steun krijgt die je nodig hebt als je in bed ligt.

Ruimte: Bedenk hoeveel ruimte er rondom je bedframe is. Staan er veel meubels rond het bedframe, dan is een lager bedframe misschien de betere optie. Is je slaapkamer echter ruim en open, dan kan een hoger frame de kamer wat dramatischer doen lijken - bedenk wel dat dit de kamer een beetje kan afsluiten.

Grootte: De grootte van je matras moet ook een factor zijn bij het kiezen van de hoogte van het bedframe. Het frame moet de matras comfortabel ondersteunen zonder dat de matras te dicht of te ver van het hoofdeinde af ligt.

Stijl: De stijl van het bedframe moet worden overwogen bij het maken van de beslissing. Een sierlijk metalen frame kan bijvoorbeeld laag of hoog zijn, afhankelijk van wat je wilt. Aan de andere kant komt een houten frame in een standaard of een laag profiel.

Uiteindelijk komt het kiezen van de juiste bedombouwhoogte neer op persoonlijke voorkeur. Overweeg alle hierboven besproken factoren, en je zult zeker het juiste bedframe vinden dat bij je slaapkamer past.